Sportske igre mladih

Novosti

SVEČANO OTVOREN SAJAM SPORTA 2024 – SPORT JE ŽIVOT, ŽIVOT JE SPORT
SIM 2024. 20.09.2024.

SVEČANO OTVOREN SAJAM SPORTA 2024 – SPORT JE ŽIVOT, ŽIVOT JE SPORT

Sajam sporta 2024, koji se održava 13. godinu zaredom u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva sporta svečano je otvoren danas na Adi Ciganliji. Ova manifestacija, koja nosi slogan „Sport je život - život je sport“ ima za cilj promociju zdravog načina života i aktivnog učestvovanja u sportskim aktivnostima. Plazma Sportske igre mladih učestvuju na Sajmu sporta.

Sajam sporta okupio je predstavnike 80 sportova, a posetioci će imati prilike da se tokom tri dana trajanja Sajma oprobaju u različitim sportskim disciplinama, učestvuju u radionicama. Pripremljen je bogat program koji uključuje edukacije, demonstracije, takmičenja i interaktivne sadržaje.

Na štandu Plazma Sportskih igara mladih deca, roditelji, treneri i učitelji imaju priliku da se upoznaju sa  dosadašnjim aktivnostima Igara  i načinom uključivanja u njih. Danas je organizovano i druženje sa Viktorom, maskotom igara, kako bi se deca osećala dobrodošlo. Vrhunske sportistkinje Ivana Španović i Adriana Vilagoš posetile su štand Igara, tom prilikom su dale i izjave, kako bi motivisale  buduće Simovce  da se druže i bave sportom.

“Moja velika  želja je da motivišem svakoga da se bavi sportom, da motivišu sebe  i da poštuju druge, da uživaju u onome što rade. Svi smo tu na borilištu iz iste ljubavi prema istoj stvari, neophodno je da se svi poštujemo i s toga “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, izjavila je Ivana Španović.

Foto: Ivana Španović

Otvaranju Sajma sporta prisustvovali su istaknuti gosti, predstavnici Vlade i mnogobrojni proslavljeni sportisti i ljubitelji sporta. Među učesnicima su i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Olimpijski i Paraolimpijski komitet Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Antidopoing agencija Republike Srbije, Republički zavod za sport i medicinu sporta, Sekretarijat za sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda. Teritorijalni sportski savezi među njima i ovogodišnji dobitnik Majske nagrade Sportski savez Kraljeva.

„Svi mi koji živimo u Srbiji imamo veliku sreću jer na čelu države imamo čoveka koji neizmerno voli sport i sportiste, i izuzetno se razume u sport, a pre svega je spreman da bezuslovno pomogne i podrži svaki segment sportskog života. Lično angažovanje predsednika Aleksandra Vučića, naravno uz Vladu Republike Srbije i Ministarstvo sporta dalo nam je priliku da organizujemo najznačajnija evropska i sportska takmičenja, ugostimo najpoznatija sportska imena i Beograd i Srbiju mapiramo kao centar sportskih dešavanja. “  izjavio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

„Ovo je prilika kada na jednom mestu pokazujemo koliko je sistem sporta u Republici Srbiji organizovan i snažan. Ovo je prilika da se našoj javnosti predstave oni najbolji, ali i oni koji su tek zakoračili u svet organizovanog vežbanja, sporta i fizičke kulture. U 2024. naše sportistkinje i sportisti su postigli fenomenalne rezultate, kako na evropskim, i svetskim prvenstvima, tako i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu. Da bi se ovako postavljeni ciljevi i realizovali, potrebna je sistemska podrška države, a naš sistem sporta ovu podršku ima u punom kapacitetu. Nikada u istoriji srpskog sporta nije bilo toliko jedinstva i zajedničkog delovanja između sportskog nevladinog sistema i države, i to na svim nivoima“ – izjavio je Marko Šešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta.

“Podržavam bavljenje sportom i toplo preporučujem svoj deci da se njime bave. Sport je prihvatanje zdravih navika a to je za odrastanje veoma važno”, poručila je Simovcima Adriana  Vilagoš, perspektivna mlada kopljašica, nekadašnja učesnica Sportskih igara mladih.

Foto: Adriana Vilagoš

Vrednosti koje baštine Plazma Sportske igre mladih su drugarstvo, fer plej, prihvatanje zdravih životnih navika kao i poštovanje svih vrsta različitosti. Sa posebnim zadovoljstvom pozdravili smo paraolimpijce, osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024.

Foto : Paraolimpjci učesnici Paraolimpijskih igara u Parizu

Sajam sporta se završava u nedelju 22. septembra  u 18 časova.

Slažem se sa politikom privatnosti.

Scroll