Sportske igre mladih

Novosti

MLADI AMBASADORI 2024.
SIM 2024. 05.10.2024.

MLADI AMBASADORI 2024.

Učesnici Sportskih igara mladih Lola Jordanov, Đurđina Manjević, Velja Nedeljković, Dominik Egri i Nemanja Stajković danas su na svečanosti u Kompaniji Dunav proglašeni za Mlade ambasadore.

Kompanija „Dunav osiguranje“, kao dugogodišnji partner Sportskih igara mladih (SIM), u okviru projekta „Prijatelj od detinjstva“, danas je srdačnom dobrodošlicom dočekala i ugostila organizatore i učesnike te najveće sportsko-amaterske manifestacije u Evropi. Tom prilikom, kao i prethodnih godina, uručene su polise stipendijskog osiguranja deci koja su rezultatima ostvarenim na terenu ali i van njega, na najbolji mogući način promovisala sportske vrednosti.

‒ Čestitala bih našem dugogodišnjem partneru, Sportskim igrama mladih, na još jednoj uspešnoj manifestaciji, kao i ovim mladim ljudima na ostvarenim izvanrednim rezultatima. Toliko osmeha, novih prijateljstava, uspomena i vrednosti koje će deca poneti za ceo život, odličja su koja su na ovim igrama zasjala najlepšim sjajem ‒ naglasila je Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja u „Dunav osiguranju“. – Izuzetna nam je čast što smo domaćini simovcima, među kojima su i naši dugogodišnji prijatelji, ali i oni za koje smo bogatiji od ove godine. Ti mladi ljudi su primer kako se do medalja dolazi fer-plej igrom, uz poštovanje ne samo pravila sportske discipline već i protivnika i sudija, te brigom o sopstvenom dostojanstvu, kao i o dostojanstvu svih učesnika u takmičenjima. Na osnovu toga smo i odlučili da baš oni budu ambasadori Kompanije „Dunav osiguranje“, koje ćemo stipendirati polisom vrednom 1000 evra. Oni tako postaju naši najdraži promoteri ideje o zaštiti i sigurnosti koju pruža upravo životno osiguranje. Do novih prijateljskih susreta i novih odličja u koje će biti utkano mnogo drugarstva, prijateljstva, tolerancije i uzajamnog poštovanja, nastavljamo dalje u sportskom i timskom duhu, uvereni da smo i ove godine napravili još jedan veliki i važan korak u izgradnji humanijeg društva – istakla je Nikoleta Šubert.

Marija Mihajlović, predsednica SIM-a za Srbiju, izrazila je zahvalnost Kompaniji „Dunav osiguranje“ na istrajnoj dugogodišnjoj podršci.

‒ U ime svih učesnika i organizatora Sportskih igara mladih, zahvaljujemo vam što ste prepoznali vrednost tog projekta i što ste godinama, predano i neumorno, naša podrška. Vaša posvećenost sve nas je inspirisala, a najdublji trag u našoj saradnji ostaje moto Igara „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji je potekao baš iz „Dunav osiguranja“. Hvala vam što verujete u našu viziju, što zajedno s nama promovišete sport i zdrav način života i što ste doprineli stvaranju nezaboravnog iskustva za decu ‒ izjavila je Marija Mihajlović.

Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Evropi, kroz 28. godina postojanja, promovišući sport i sportski način života, obogatile su živote više od 3.088.000 dece i mladih. U Srbiji je u toku 11. sezone Sportskih igara mladih u stotinu mesta organizovano blizu 200 događaja sa oko 120.000 učesnika, koji su imali priliku da se takmiče, razvijaju svoje veštine i stiču nova prijateljstva. A u takvom mnoštvu veštih sportista i dobrih drugara nije bilo nimalo lako izdvojiti one što su zaslužili prestižnu titulu mladih ambasadora SIM-a, koju su ove godine poneli Lola Jordanov i Đurđina Manjević, atletičarke, Nemanja Stajković, atletičar, Velja Nedeljković, šahista, i Dominik Egri, stonoteniser.

‒ Razlog što smo se opredelili za ove simovce je njihovo dugogodišnje, kontinuirano prisustvo na Sportskim igrama mladih, zapaženi rezultati i poštovanje svih onih vrednosti koje Igre promovišu. A jedan od njih ‒ Dominik Egri, debitant, nametnuo se dominantnim i upečatljivim nastupom na Velikoj međunarodnoj završnici ‒ objasnila je Marija Mihajlović i naglasila da su im sva deca koja su do sada učestvovala u Igrama podjednako draga i da s njima ostaju u kontaktu i onda kada se više ne takmiče.

Na druženje sa predstavnicima Kompanije „Dunav osiguranje“, pored petoro novih ambasadora, došla su i deca koja su prethodnih godina dobila stipendijska osiguranja, kao i  devet članova niške ekipe u malom fudbalu „Srckovo jato“, svi jedanaestogodišnjaci, predvođeni svojim trenerom. A novonagrađeni nisu krili zadovoljstvo zbog dodeljenih priznanja i polise stipendijskog osiguranja.

Jedanaestogodišnjakinja Lola Jordanov na Sportskim igrama mladih učestvuje četiri godine zaredom, pri čemu se tri puta plasirala na Međunarodnu završnicu u Splitu a dva puta je osvojila zlatnu medalju. Član je Atletskog kluba „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi. Atletikom se bavi od svoje pete godine i do sada je osvojila čak 53 medalje, i to 33 zlatne, 11 srebrnih i 9 bronzanih, kao i 9 pehara. Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi 2019. godine proglasio je Lolu za najveću sportsku nadu, a 2021. i 2022. godine izabrao ju je za sportistu godine.

‒ Učešće na Sportskim igrama je predivno, nezaboravno iskustvo. Zahvaljujem Kompaniji „Dunav osiguranje“ na dodeljenoj polisi stipendijskog osiguranja koja će mi biti podstrek da nastavim vredno da treniram i budem još bolja ‒ rekla je Lola Jordanov, koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 60 metara.

Njen vršnjak Nemanja Stajković, učenik petog razreda osnovne škole „Miloje Vasić“ u Kaluđerici, učestvovao je na Igrama tri godine zaredom, a 2022. i 2024. na Međunarodnoj završnici u Splitu osvojio je prvo mesto u atletici, dok je 2023. bio prvi na regionalnom takmičenju, ali zbog obaveza nije mogao da ode u Split. Svoju brzinu i spretnost osim na Igrama pokazuje i u fudbalu kao napadač i desno krilo u FK „Čukarički“. Prilikom uručenja polise Nemanja je izjavio:

‒ Imam osećaj kao da sam , pored dve zlatne medalje na Igrama, danas osvojio i treću medalju od Kompanije „Dunav osiguranje“.

I za Đurđinu Manjević, dvanaestogodišnju atletičarku Atletskog kluba „ČAAK“ u Čačku, koja je na Međunarodnoj završnici SIM-a u Splitu 2023. godine osvojila 1. mesto, a u svojoj kolekciji ima čak 51 medalju, od čega 34 zlatne, 10 srebrnih i 7 bronzanih, sve što je doživela na Sportskim igrama a potom i u Kompaniji „Dunav osiguranje“ ravno je čaroliji:

‒ Sve ovo je kao ostvarenje mojih najlepših dečjih snova. Zahvaljujem se svima, a posebno organizatorima SIM-a i Kompaniji „Dunav osiguranje“ na divnim prilikama koje pružaju nama mladima.

Titulu mladog ambasadora poneo je i Velja Nedeljković, niška šahovska nada. Velja je dva puta bio državni prvak Sportskih igara mladih i osvajač srebrne medalje na međunarodnom finalu SIM-a u Sarajevu i ove godine u Splitu. Učenik je prvog razreda gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu i već tri godine zaredom je prvak kadetskog šahovskog prvenstva centralne Srbije, a ove godine bio je trećeplasiran na državnom prvenstvu u standardnom šahu. Višestruki je šahovski prvak grada Niša i Nišavskog okruga, a niška osnovna škola „Dušan Radović“, koju je pohađao, proglasila ga je za sportistu generacije. Velja ističe koliko mu je i polisa stipendijskog osiguranja važna:

‒ Veoma sam ponosan i srećan što mi se ispunila želja da ostvarim dobar plasman i osvojim medalju na Sportskim igrama mladih. Stipendijsko osiguranje Kompanije „Dunav“ još je jedna važna potvrda mog uspeha i zahvalan sam na tome.

Dvanaestogodišnjak Dominik Egri ove godine je debitovao na Sportskim igrama mladih. Ubedljivo je dominirao kroz kvalifikacije u stonom tenisu, koji igra od svoje šeste godine, a na Međunarodnoj završnici u Splitu priredio je pravi stonoteniski spektakl, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju. Inače, Dominik je od 2022. godine državni prvak za takmičare do deset godina i osnovna škola „Čaki Lajoš“ u Bačkoj Topoli, koju pohađa, ponosna je na njegov sportski uspeh. Medalja ipak nije jedino što je sa SIM-a poneo.

‒ Još uvek nisam uspeo da svedem utiske sa takmičenja, ali sam sasvim siguran da mi je učešće na Sportskim igrama mladih pružilo neponovljivu priliku da steknem nova, nezaboravna prijateljstva, kao i polisu stipendijskog osiguranja Kompanije „Dunav“, što smatram posebnim priznanjem.

Nastojeći da svojim mladim prijateljima u potpunosti ulepša dan, Kompanija „Dunav osiguranje“ im je nakon dodele polisa organizovala obilazak Narodnog muzeja, a potom i najpoznatijeg starogradskog dela Beograda – Skadarlije. Bila je to prilika da Kompanija još jednom pokaže da uživa u ulozi dobrog domaćina i koliko joj je stalo do negovanja iskrenog prijateljstva.

Svojim prisustvom svečanost je uveličala ekipa “Srčkovo jato ” iz Niša , osvajači zlatne medalje u malom fudbalu na Međunarodnoj završnici u Splitu.

Sportske igre mladih podržavaju MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

 

 

Slažem se sa politikom privatnosti.

Scroll